Rally – Lydighed – Agility - Trick (RAT) mix

Rally – Lydighed – Agility - Trick (RAT) kursus

Træningen indbefatter: Rally lydighed - Agility – Tricks

Vi starter med 5 gange at træne forskellige lydigheds- og rally øvelser, f.eks. gå pænt plads, vendinger, sit, dæk, stå (mens fører går væk/rundt), bakke, indkald, fremad sendelse og spring.

Dernæst træner vi 4 gange agility: spring, tunnel, felt forhindringer, slalom og lidt handling.

Endelig træner vi 2-3 gange forskellige sjove tricks.

Rækkefølgen kan blive ændret. Alle elementer følger DKKs regler for LP, AG, Rally, FHP og HTM.

Positiv indlæring
Træningen er baseret på positive indlærings metoder og at træning skal være sjov for både hund og fører. Det er en fordel, hvis hunden kan belønnes med både ros, godbidder og legetøj. Brug af klikker anbefales til nogle øvelser, men er ikke et krav. Der trænes både med og uden line.

Træningen er onsdag formiddag
RAT kurset træner onsdag formiddag kl. 9.00 - 11.30 i perioden april til juni og igen fra midt i august til starten af november. Da HKL er opsagt fra vores areal, ved vi ikke om kurset kan gennemføres på det nuværende areal hele efteråret. Indtil oktober har vi fortsat mulighed for at træne på en del af vores tidligere areal og i hallen. Vi træner ude i ”hvalpeindhegningen, når vejret tillader det og ved vedvarende regn i hallen med tæppe. Når vi træner i hal skal fører huske rene skifte sko samt håndklæde til våde hunde poter. Hvis vi ikke kan være på det nuværende areal i oktober og november, må vi håbe vi har fået et andet areal.

Vi aftaler 1. gang, hvilke deltagere, der møder kl. 9.00 og hjælper med at opsætte bane (rally og agility) og hvem der bliver til kl. 11.30 og hjælper med at pakke sammen. Selve træningen er så fra kl. 9.30-11.00.

Efterårets trænings datoer er onsdag d. 10.8, 17.8, 24.8, 31.8, 7.9, 14.9, 21.9, 28.9, 5.10, 12.10, 19.10, 26.10 og d. 2.11

Deltagere

RAT kurset er for unge og voksne hunde, der har gennemgået grundlæggende hvalpe træning i HKL eller tilsvarende andet sted. Da kurset finder sted om formiddagen, henvender den sig især for folk med deltids- eller aftenarbejde, studerende, arbejdsløse, pensionister eller folk, der kan flekse på deres arbejde. Vi træner intensivt hver gang, men der er også tid til lidt hygge.

Pris

RAT er et relativt fast kursus i HKL. Jf. beslutning på klubbens generalforsamling 2016 er prisen 650 kr. for et kursusforløb i efteråret 2016. Desuden 150 kr. for et års medlemskab, såfremt man ikke allerede har betalt medlemskab for 2016.

Kontakt instruktøren
De fleste fortsætter på RAT kurset i mange år, for at blive gode til de forskellige øvelser og lære mere. Kurset er derfor oftest fuldt booket og der kan forekomme venteliste. Prøv alligevel at sende en mail til mugge.pinner@mail.dk, hvis du er interesseret i RAT kurset.

Instruktører:
Mugge Pinner & Susanne Møller