LÆR DIN HUND SJOVE TRICKS 2016

TRICK KURSUS

Det er sjovt at lave tricks med sin hund, og mange hunde kan nogle små tricks. Det kan være tricks ejer har lært hunden (f.eks. dreje rundt om sig selv, gå slalom mellem ejers ben, sidde pænt).  Det kan være tricks, hunden selv har tilbudt, som ejer så sætter kommando på (f.eks. give pote, gå ned i legestilling/ bukke, stå på bagben, rulle osv.)

De fleste hunde elsker at lave tricks.  Det styrker samværet mellem hund og fører, og kan trænes når man går tur, i haven eller i stuen, når det er vådt ude.

Man bruger tricks, når man laver dogdancing. Men tricks bruges også som opvarmning inden anden træning, f.eks. før man går ind i agility eller rally ringen. Man kan gå til officielle trick prøver (såkaldte Færdighedsprøver) eller man kan træne tricks bare for at lave noget sjovt med sin hund.

HKL udbyder med jævne mellemrum trick kurser for begyndere og for øvede.

I 2015 havde vi både kurser for begyndere og for øvede. Begynderne trænede de mest basale tricks, mens de øvede byggede videre på de basale tricks og trænede nye tricks..

Efterårets fortsætter trick kursus

Selvom HKLs fremtid i Lyngby i år har været og stadig er usikker, gennemførte vi i foråret et begynder trick kursus. Deltagerne blev præsenteret for en række grundliggende tricks (hunden drejer rundt om sig selv, løber rundt om fører eller om en stok, give pote, gå slalom mellem førers ben, springe over en stok, stå med front mod fører, bakke, sætte forpoter på en balje og med bagpoter på jorden dreje sig rundt (elefant øvelsen), sætte snuden mod spidsen af en stok, lægge sit hoved i førers hånd, sidde pænt. Deltagerne medbragte selv deres rekvisitter (primært stok, balje). Den sidste træningsgang lavede vi en uofficiel prøve på DKKs Færdighedsprøve 1.

Efterårets trick kursus er et fortsætter kursus. Vi træner fortsat de grundlæggende tricks for at gøre dem endnu mere sikre. Vi gennemgår desuden trickene fra DKKs Færdighedsprøve 2 og 3, og laver andre sjove tricks. Ønsker deltagerne at lære nogle specielle tricks, gør vi også det. Målet med fortsætter trick kurset er at deltagerne bliver i stand til at gå til DKKs Færdighedsprøve 1 og 2.

Deltagere

Fortsætter trick kursus henvender sig til førere/hunde, som har gået på begynder trick kursus i HKL eller andet sted. Har din hund ikke gået på trick begynderkursus, men kan den de fleste begynder tricks, er der også plads til dig og din hund. Der kan være 8 deltagere.

Datoer og tid
Fortsætter trick kurset i efteråret 2016 finder sted 6 onsdag aftener (onsdag i ulige uger) kl. 18.30-20.00. Datoerne er onsdag d. 17.8, 31.8, 14.9, 28.9, 12.10, 26.10

Sted

HKL har desværre ikke længere hele vores tidligere store græs areal. Men vi har indtil oktober 2016 mulighed for at træne på et indhegnet del af vores areal og i hallen, som ligger tæt ved.

Arealet ligger skråt overfor hovedindgangen til Frilandsmuseet bag en stor grus parkeringsplads. Vi træner ude, men ved vedvarende regn og når det bliver tidligt mørkt går vi i hallen med lys og gulvtæppe. Når vi er i hallen, skal man huske håndklæde til hundepoter og rene inde sko til ejer.

Har vi ikke areal og hal i oktober, finder vi et andet sted at træne de to gange i oktober.

Pris

Prisen for trick kurset er 650 kr. Desuden 150 kr. for et års medlemskab af HKL såfremt man ikke allerede er medlem via deltagelse på et andet af klubbens kurser i foråret eller dette efterår.

Tilmelding sker ved at sende mail til instruktøren mugge.pinner@mail.dk

Instruktører
Mugge Pinner & Helle Vedstesen (instruktør føl)