Kursus - unghunde

UNGHUNDE KURSUS HKL sommer 2016

(9.08.2016 – 27.09.2016)

Hvem kan deltage

Unghundeholdet er hovedsaglig for hunde mellem 1  og 2 år, som har gennemgået hvalpe 1 og 2 I HKL eller tilsvarende grundlæggende hvalpetræning andet sted.

Hvor og hvornår.

Træningen foregår på et indhegnet område i ‘hvalpegården’  på HKLs træningplads, hver

tirsdag aften kl 17-18 fra d. 9 august til og med d. 27 september. I alt 8 tirsdage.

Træningen

Der trænes primært med øvelserne I Dansk Kennel klubs lydighedsprogram.

Lydighed er en hundesport, hvor hund og fører udfører en række fastlagte øvelser, f.eks. lineføring, fri ved fod, vendinger, stå, sit og dæk I i afstand fra fører, stillingsskift, spring, fremsending, indkald og apport.  Lydighed er en sjov aktivitet, der øger samarbejdet mellem dig og din hund, og målet er at få en glad, samarbejdsvillig, lydig og opmærksom hund.

DKKs program omfatter 3 klasser med stigende sværhedsgrad, samt champion- og eliteklasse. Vi holder os til begynderøvelserne, men der er i andre hundeklubber  muligheder for at fortsætte og dyrke det på konkurrenceplan.

Sideløbende  fortsættes  med træning af grundlæggende færdigheder I i form af kontaktøvelser,  og øvelser I i selvkontrol. Vi krydrer også træningen med lidt lette tricks.

Der er ikke frikvarter med leg på dette hold, og hundene skal være I i snor på træningpladsen, undtagen ved de øvelser  som skal foregå uden snor.

Positiv indlæring

Træningen er baseret på positive indlæringsmetoder, der fremmer motivation og positivt samarbejde. Hunden belønnes med ros, godbidder og legetøj , når den gør det, vi ønsker, mens fejl ignoreres. Træning skal være sjovt for både hund og fører.

Medbring hver gang

Line og fast halsbånd (ikke flexline), trækkelegetøj, en apportbuk I passende størrelse for din hund, potetarget (en mussemåtte eller andet på størrelse med en frokosttallerken, som hunden kan træde på),  godbidder,  vand, hundeposer og evnt. klikker.

Der skal bruges mange godbidder, gerne forskellig slags, nogle hunden er meget vild med og andre , der er lidt mere kedelige. De skal være små (så hunden ikke bliver mæt med det samme) og bløde , så hunden kan sluge dem hurtigt, og komme videre med træningen.

Medbring første gang

-        kvittering for holdbetaling

-        vaccinationsbevis

-        forsikringspolice for udvidet hundeforsikring

Instruktør

Susanne Møller

Susanne Møller,

mobil 23717917,

Mail   :  Susanne.v.moller@gmail.com

indsend følgende oplysninger til mail-adressen:

(kopier skema og indsæt det i mail).

Ejer:

Navn:

Adresse:

Postnr.:

Hjemme tlf.:

Mobil tlf.:

Førers alder:

Navn:

Race:

Køn:

Tæve

Han