Tilmeldingsblanket uofficiel Nose Work duftprøve 17.9.2016

Bemærk at tilmeldingen først åbner 12/8 16.
Læs mere nedenfor.
Tilmeldingen skal downloades på linket lige under her.

LORUP HUNDECENTER & HUNDEKLUBBEN LYNGBY HOLDER

UOFFICIEL DUFTPRØVE (svenske duftprøveregler) (NW1)

LØRDAG D. 17.9.2016 KL. 10-12

STED: HUNDEKLUBBEN LYNGBY, KGS. LYNGBY,                         DOMMER: SANNE ANDERSEN

Nose Work aktiviteter skyder op overalt, ikke kun i hjemlandet USA, men også i Norden.

I Danmark har DKK netop nedsat et udvalg, som skal lave regler for deres NW konkurrencer. Reglerne kendes endnu ikke, men udvalget har meldt ud, at duftene bliver hhv. Lavendel, Eukalyptus, Anis olie. Nogle er derfor i gang med at træne med Lavendel.

Svenska Nosework Klubben har dog allerede et SKK godkendt regelsæt, som træder i kraft 1.1.2017. De har uofficielle konkurrencer, og de uofficielle duftprøver, som tages i Sverige indtil 1.1.2017, vil blive overført som værende officielle pr. 1.1.2017 Man kan således være klar til at gå til konkurrencer, når det bliver en officiel hundesport. Duftene i Sverige er Eukalyptus, Laurbærblad og Lavendel hydrolat. Mange i Danmark har derfor trænet med Eukalyptus. Nogle overvejer at tage til Sverige, men vil gerne vide, hvordan en duftprøve foregår.

Lorup Hundecenter og Hundeklubben Lyngby holder derfor i fællesskab en uofficiel prøve på den svenske duftprøve, så folk kan få en fornemmelse af hvad den går ud på.

Dato, tid og sted fremgår af overskriften. Alle kan tilmelde sig.

Der er plads til 20 hunde ved prøven. Tilmelding sker efter først-til-mølle. Prisen er 100,00 kr.

Tilmeldingsblanket kan downloades fra www.hundeklubben-lyngby.dk eller www.loruphundecenter.dk .

Der åbnes først for tilmelding fredag d. 12.8 kl. 21.00.  Sidste tilmeldingsfrist er torsdag d. 25.8.

Vi følger de svenske regler for duftprøve (en oversættelse af de svenske regler for duftprøve kan rekvireres, når man har fået plads ved prøven).

Men da nogle træner med Eukalyptus og andre med Lavendel, kan man ved den uofficielle duftprøve vælge, om man vil til prøve på Eukalyptus eller Lavendel. Begge dele dog Hydrolat. Hver duft vil have sit eget søgeområde. Således får alle, som deltager på samme duft, samme betingelser.

Der kåres ingen vindere. Blot bestået – evt. ikke bestået.

Kun den hund som er til ”prøve” må være i hallen. De andre hunde i bur andet sted eller i ejers bil, når de ikke luftes og skal til prøve. Løbske tæver holdes i bil, luftes på anvist område og skal op til sidst.

Der vil kun være plads til tilskuere i meget begrænset omfang, og hundeførere, der selv skal til prøve må kun være tilskuer efter de selv har været til prøve.

Det er en uofficiel prøve, hvor man kan få et indtryk af, hvordan en svensk duftprøve for NW 1 forløber. Men det vigtigste er, at alle får en hyggelig og god Nose Work oplevelse med deres hund.